Politika zasebnosti

V sodobni družbi je pravica do zasebnosti ena najpomembnejših človekovih pravic. Na Perinovi kmetiji se tega zavedamo in spoštujemo zasebnost naših strank ter uporabnikov, zato z njihovimi osebnimi podatki ravnamo odgovorno, pazljivo in skladno z v Republiki Sloveniji veljavnimi predpisi (Zakon o varstvu osebnih podatkov ZVOP-2, Ur. l. RS št. 94/07 in GDPR). Dostop do osebnih podatkov je dovoljen le pooblaščenim osebam znotraj podjetja in pogodbenim obdelovalcem, v obsegu in z namenom, ki je nujno potreben za nemoteno izvajanje delovnih procesov, zagotavljanje storitev društva in izpolnjevanje pravic in obveznosti.

Upravljalec osebnih podatkov

Družina Slamič – Volčič (v nadaljevanju Perinova kmetija) je bila od nekdaj naklonjena vinogradniški panogi, Volčiči pa so obvladovali domače živali in to nadaljujemo še danes z ovcami, kozami in govedom, ki se pase po suhih kraških pašnikih. Rojstvo prvega otroka nas je spodbudilo, da smo obe kmetijski panogi združili pod eno kmetijo, ki je ohranila ime domačije, na katero vas vabimo.

Na Perinovi kmetiji se zavedamo pomena varstva osebnih podatkov. Naše stranke ter obiskovalci so za nas dragoceni, razumemo njihovo skrb za zasebnost in z njihovimi osebnimi podatki ravnamo odgovorno. Vaših podatkov ne bomo pod nobenim pogojem uporabili brez vašega privoljenja ali jih kakorkoli posredovali oziroma predali v uporabo tretjim osebam ali institucijam, razen v primerih, ki jih določa zakon.

Katere podatke zbiramo

  • Ime in priimek
  • Elektronski naslov
  • Telefonska številka
  • IP naslovi
  • Dnevniški zapisi
  • Datoteke
  • Podatkovne baze
  • Uporabniška imena in gesla za dostop do nadzornih plošč

Namen zbiranja osebnih podatkov

Namen zbiranja osebnih podatkov na spletni strani www.perinova-kmetija.si je:

  • Z izpolnitvijo obrazca za povpraševanje o naših storitvah se strinjate, da vaše osebne podatke hranimo v naši bazi z namenom ugotavljanja vašega zanimanja za posamezne storitve ter kontaktiranja v zvezi z njimi prek elektronske pošte ali telefona. Perinova kmetija v tem primeru hrani in obdeluje vaše osebne podatke z namenom pošiljanja odgovora na vaše povpraševanje ter morebitnega nadaljnega sodelovanja.
  • Izboljšava uporabniške izkušnje na naši spletni strani

Kako dolgo hranimo osebne podatke

Posredovani osebni podatki se bodo shranjevali in uporabljali le toliko časa, dokler bo to potrebno za dosego namena, zaradi katerega so bili obdelovani. Po izpolnitvi namena obdelave bomo vaše osebne podatke izbrisali oz. blokirali dostop do njih.

Pravice posameznikov

S pisno zahtevo, poslano na naslov: Perinova kmetija, Komen 18, 6223 Komen, ali preko elektronskega sporočila, ki ga pošljete na elektronski naslov tomaz.kras@gmail.com, lahko posameznik zahteva dostop, dopolnitev, popravek, blokiranje oz. omejitev obdelave ali izbris osebnih podatkov, ugovarja obdelavi podatkov, ki se obdelujejo v zvezi z njim ter zahteva prenos podatkov. Posameznik lahko dane privolitve v obdelavo osebnih kadarkoli trajno ali začasno, v celoti ali delno prekliče s pisno zahtevo, poslano na naslov: Perinova kmetija, Komen 18, 6223 Komen, ali preko elektronskega sporočila, ki ga pošljete na elektronski naslov tomaz.kras@gmail.com. Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave, ki se je na podlagi privolitve izvajala do njenega preklica. Posameznik ima pravico vložiti pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu RS, če meni, da se njegovi osebni podatki shranjujejo ali kako drugače obdelujejo v nasprotju z veljavnimi predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov.